Om MQI

Minhaj-ul-Quran Sverige

Minhaj-ul-Quran Sverige är ett religiöst samfund och en del av det globala nätverket Minhaj-ul-Quran International (MQI). Vi anser oss så som en del av deras vision och värderingar som ger en enhetlig, fredlig och begriplig bild av islam. Minhaj-ul-Quran genom att sträva efter att vara en integrerad muslimska samfund i det svenska samhället. Sedan grundandet har vi arbetat hårt för att bygga broar mellan muslimer och samhället genom de grundläggande principer som fastställts av Profeten Muhammed (saw) baserad på kärlek, samlevnad, tolerans, fred och kunskap. I Minhaj är vi angelägna om att främja kärnvärden islam, som bygger på traditionell undervisning, men anpassad till modern tid som vi alla är en del av.

Organisationen tillhandahåller utbildning, religiösa, kulturella och sociala evenemang / aktiviteter för äldre, ungdomar och barn. Vi arrangerar aktiviteter för både kvinnor och män i intellektuella, sociala och andliga nivå. Det kommer att finnas lektioner för barn i synnerhet. Lärarna är kvalificerade personer med nödvändig yrkesbakgrund.

 

MQI

Minhaj-ul-Quran International är en Pakistan-baserad internationell organisation med aktiv verksamhet i över 90 länder som arbetar för att främja fred och harmoni mellan samhällen, och samtidigt återuppliva andliga element som bygger på den sanna läran av islam. MQIS arbete är bred och omfattar både utbildning och välfärd utöver den religiösa aspekten. MQI har över 600 skolor i Pakistan – detta inkluderar allt från grundskolor, gymnasieskolor och ett erkänt universitet – The Minhaj University. Shaykh-ul-Islam Dr Muhammad Tahir-ul-Qadri är grundare av den organisation som grundades 1981.

 

Shaykh-ul-Islam Dr Muhammad Tahir-ul-Qadri

Shaykh-ul-Islam är en världsberömd auktoritet i de traditionella islamiska läran. På grund av dess djup framför packning traditionella islamiska läror, har han förvärvat tolkning av islam som ger en heltäckande och uppfriskande bild av islam till den moderna världen. Shaykh-ul-Islam är författare till mer än 1000 böcker, varav endast 400 böcker publiceras och publicerade. Med sina 7000 tal och föreläsningar på urdu, engelska och arabiska, han är en utmärkt talare. Samtalen täckte ett brett utbud av sekulära, religiösa och politiska ämnen.